Luister nu ook naar de Podcast van Being Leadership

Methode
Leading Self

We werken met de methode van het Lemniscaat Leading Self (Theory U) en Leading Others (Impeccable leadership) als basis.

Theory U (linkerkant) is meer dan een theorie. Het is een procesmodel voor vernieuwing en transformatie van mens en organisatie. Dit proces omvat een diepgaande beweging, waarin je leert vanuit de toekomst. Het proces omvat een verdieping van het bewustzijn en benut de wijsheid van het onbewuste.  De wijsheid die je opdoet vanuit deze methode, neem je mee in het werken met je team(s) en je organisatie.

Methode
Leading Others

De Impeccable leadership methode (rechterkant) geeft je als leider een ontwikkelingskader voor het begeleiden van je team(s) en je organisatie die samen willen leren en groeien. Het model beschrijft het proces van leidinggeven en geeft een praktische essentie van leiderschap weer. Deze benadering geeft inzicht in de relatie tussen ambities, ontwikkelingsfase van het team of de organisatie, gedrag en performance. Hetgeen dat je leert via deze methode neem je weer mee in de reflectie naar je zelf toe.

Leren vanuit Being Leadership

  • Bewust openstaan voor wat er om je heen gebeurt.  Waarnemen is een belangrijke vaardigheid
  • Alertheid wat er in je eigen lijf gebeurt. Op spierweefsel niveau reageren we voor-bewust op de signalen van onze omgeving. Dat betekent dat in de basis ons lijf ergens naar toe of ergens vanaf beweegt. Dit in jezelf voelen, waarnemen en hierop vertrouwen vraagt oefening en meesterschap
  • Zelfkennis van je eigen voorkeuren, afkeuren en oordelen, waardoor je leert over jezelf en bewust leert kiezen voor het effect van je gedrag  
  • Het benutten van je volle potentieel zowel individueel als in teamverband.