Luister nu ook naar de Podcast van Being Leadership

Wie zijn wij

Being Leadership is al 10 jaar een opererend netwerk van professionals met ieder hun eigen specialismen. De initiatiefnemers zijn Suzanne Bontje en Johan Bontje. Ze bieden een klankbord voor iedere organisatie, individu of team die zich wil ontwikkelen in leiderschap en zingeving.

Professionals op het gebied van hoofd – hart – lijf

Being Leadership begeleidt jou, je team of je organisatie in het realiseren waar het écht om gaat. En, nog belangrijker dat hier plaats voor komt in jouw dagelijkse leven en werk.

Suzanne Bontje

Suus ondersteunt mensen om vertrouwen te krijgen in hun leiderschap. Ze ziet het leven als een dialoog tussen wat er op je af komt en je innerlijke stem. Het is een hele kunst om tijd en rust te nemen om te luisteren naar deze dialoog.

Suus is open en creëert een klimaat van ‘ik doe ertoe, ik mag leren”. Ze durft zaken te benoemen en schroomt niet om door te vragen naar de dieperliggende thema’s.

Werken aan je binnenwerk en daardoor anderen inspireren is waar zij zich het liefst mee bezig houdt. Hierbij hoofd, hart en met name het lijf inzetten als inspiratiebron, brengt effectiviteit, duurzaamheid en zelfliefde in het leiderschap.  Hiermee bezig zijn is mijn levenswerk.

Johan Bontje

Johan verbindt makkelijk met mensen, geeft ze vertrouwen en slagkracht. Hij kan zijn zeer uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven makkelijk koppelen aan de ontwikkeling van teams en personen. Luisteren, een breed perspectief, humor, laagdrempeligheid en authenticiteit zijn onderscheidende kenmerken”.

Johan is werkzaam als bestuursadviseur, facilitator en coach. Hij werkte eerst twintig jaar bij Boer & Croon. Hij was daar vennoot en in die periode groeide het bedrijf van 10 naar 300 professionals. Hij schreef een aantal, deels in het buitenland uitgegeven, boeken over ondernemerschap, strategie en leiderschap. Hij verdiepte zich de laatste 20 jaar in intuïtie, kundalini yoga, haptonomie en natuurlijk leiderschap. Hij is vanaf de start in 2003 betrokken geweest bij het opzetten en door ontwikkelen van de Foundation for Natural Leadership in verschillende rollen. Sinds 2015 actief in Being Leadership.

The tribe

Afhankelijk van de uitdagingen en vragen van onze cliënten kijken we zorgvuldig naar de optimale samenstelling van onze teams waarmee we oplossingen helpen realiseren. Ontdek hier onze tribe-members.

Freek Landmeter“Mijn passie is het bouwen van bruggen tussen mensen. Het creëren van bewogen ont-moetingen waarin mensen onderzoeken wat hen én de ander beweegt. Om vandaaruit mét anderen in beweging te komen en hun leiderschap te omarmen, ontwikkelen en te laten leven en werken voor een beter resultaat."

Frits Wilmsen“Dedicated bezig zijn met leren, ontwikkelen en creativiteit, samen met anderen, beantwoordt aan een diep verlangen van mij. Het mooie aan leiderschapsontwikkeling is, dat het zoveel mogelijkheden biedt om ambities waar te maken. En daar is het mij om te doen; gelukkige mensen, succesvollere bedrijven en een gezondere wereld."

Hanneke Sweep -Roefs“Wat fijn om met jullie mee te wandelen op dit prachtige Being Leadership pad. Hier loop ik graag warm voor, intense persoonlijke processen in natuurlijke beweging brengen, zodat je groeit en bloeit en nog bewuster jouw vruchten kunt plukken, zodat je het leven ten volle kunt leven en écht in verbinding kunt zijn met jezelf en met anderen."

Lars van der Wielen“Purposeful motion. Beweging en spelen is mijn passie. Het lijf, de manier waarop het beweegt, zich expressief maakt vertelt veel over wie je bent. Ik begeleid mensen in prestatiegerichte omgevingen, het start met bewustwording van wat er al is en ook wat er (nog) niet is"

Nico Pronk“Ik ben geboeid door het gegeven dat mensen elkaar nodig hebben om te worden wie ze uiteindelijk kunnen zijn. In de begeleiding van mensen en groepen voert mijn nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt de boventoon. De directe gevoelscommunicatie, gestoeld op de wetenschap van de haptonomie, is concreet te duiden in de manier van denken, voelen en handelen. Leiderschap is de kunst om te blijven waarnemen wat er gebeurt, terwijl je ten diepste beleeft en meebeleeft met anderen."

Chris de Jong“Ik heb er mijn professionele missie van gemaakt dat mensen zich op hun plek voelen en meer inzicht hebben in zichzelf. Het vertrekpunt hiervoor is bewustwording, die met de juiste coaching leidt naar meer balans tussen denken, doen én voelen."

Erna ter Weele"De kracht van de verbeelding opent nieuwe deuren, verruimt de blik en creëert nieuwe kansen. Ruimte maken voor verbeeldingskracht is ruimte maken voor groei en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Die vonk samen ontsteken geeft mij energie. Omdat het mijn overtuiging is dat organisaties groeien als mensen groeien. Erna ter Weele heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening en houdt zich bezig met leiderschap en organisatieontwikkeling"

Esther Nooteboom


Achter ieder mens schuilt een verhaal, niemand uitgezonderd. Als je je gewaar bent van je instinctieve bewegingen en je kunt die thuisbrengen, dan kun je vanuit mildheid vertrekken. Mild, zowel naar jezelf als naar de ander. De weg van verlangen en kracht. Uit ervaring weet ik dat er veel gebeurd is als je dit punt bereikt. Ik geef graag door wat ik zelf op dat punt heb aangenomen.

Ronald Rier


Ik hou gewoon van mensen. En voor mij gaat Leiderschap over het vermogen om richting te geven aan ontwikkeling en (zelf)realisatie op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Met als paradox: it’s all about Beingness.