Luister nu ook naar de Podcast van Being Leadership

Biografie
Suzanne Bontje

In Eindhoven en in Brabant heb ik mijn jeugd door gebracht. Na mijn middelbare school wist ik direct dat ik graag met mensen wilde werken. Ik heb gekozen voor de opleiding Human Resource Management in Utrecht en tijdens mijn opleiding kreeg ik ook een jaar lang te werken met mensen in een Bestuursjaar bij de U.V.S.V./N.V.V.S.U. Mijn werkende leven gestart bij ABN AMRO Bank. Vervolgens heb ik een groot aantal jaren gewerkt als consultant bij KPMG, bij diverse klanten gericht op het menselijk aspect. In 2007 ben ik in dienst gegaan als trainer en coach bij Frits Philips junior & partners en in 2012 ben ik mijn eigen bedrijf BEING LEADERSHIP begonnen.

Eind 2006 ontmoette ik Frits Wilmsen, organisatieadviseur, initiatiefnemer en creatieve geest achter de methodiek impeccable-leadership. Hij werd mijn vriend, mentor en inspirator op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Samen met hem heb ik veel verschillende groepen mogen leiden en trainen (en nog steeds) en heb ik ongelooflijk veel geleerd over mezelf en het thema leiderschap. Toen ik in 2012 mijn eigen bedrijf opzette BEING LEADERSHIP kwam daar een mentor, vriend en familielid bij, namelijk Johan Bontje. Door Johan ben ik in 2011 mijn eerste trail naar de Zwitserse Alpen gaan lopen via de Foundation for Natural Leadership en in 2012 begeleidde ik zelf mijn eerste leiderschapstrail.
Vanaf 2014 kwamen daar nieuwe gebieden als Zuid-Afrika en Botswana bij. Ik was en ben nog steeds zo geraakt door de natuur, die mij inspireerde in mijn eigen ontwikkeling, dat mijn enthousiasme ertoe heeft geleid dat ik tot op heden meer dan 30 groepen met diverse leiders heb mee genomen op mijn leiderschapsreizen.

Een nieuwe uitdaging

Ook was het met Johan Bontje dat ik in 2014 het avontuur van de opleiding tot Kundalini yoga docent ben aangegaan. Tot op de dag van vandaag inspireert me deze bewustzijns yoga dagelijks in de vroege ochtend op mijn eigen matje.
Naast de natuur om mij heen, begon door de Kundalini Yoga, mijn eigen natuur, mijn lichaam me te intrigeren. Hierdoor ben ik op het pad van de haptonomie gekomen. Sinds april ben ik afgestudeerd als  Haptonomisch coach en Haptonomisch groepstrainer (een 3 jarige post HBO opleiding). Ik zet de interventies van het lijf ook in in de programma’s die ik aanbied aan (vrouwelijke)leiders in het bedrijfsleven.
Kortom mijn reis gaat over trouw zijn aan mijn eigen inspiratiebronnen en dat naar buiten te brengen. Dat is voor mij echt levende inspiratie en daar geniet ik van, dagelijks, met de vele reisgenoten die ik mag ontmoeten op dit pad.

Privé, ben ik getrouwd met Aartjan en ben ik de moeder van Okke en Willem (beide 16 jaar) en Fiene (14 jaar). Ik ben dankbaar dat ik deze rol mag bekleden want ik geloof dat ik in geen enkele rol zoveel over mezelf heb geleerd als in deze.